Istoria florilor de sarbători />

05.12.2018

Sezonul de iarnă nu ar fi complet fără această imagine superbă, lumini sclipitoare pe un copac imbodobit, însă nu doar pomul de Crăciun merită o atenție așa mare.
De la mituri antice la tradiții moderne, vă prezentăm câteva din cele mai populare decorațiuni
sezoniere.

Nebunia după conifere
Coniferele nu-și pierd culoarea sau își varsă acele în timpul iernii. Culoarea lor verzulie este perfectă pentru festivitățile de vacanță. Soiuri de molid, brad și altele pot fi găsite pe tot parcursul anului din abundență.
Copacii sunt o amintire fizică a forței care a trecut prin iarna lungă, dar au avut și semnificații spirituale chiar înainte de a deveni asociați cu sărbătoarea creștină. Vikingii au folosit coroane de flori și au adus copaci întregi în casele lor pentru a fi protejați de spiritele rele care au adus frigul.
Tradiții similare de către triburile străvechi în ceea ce este în prezent ziua modernă, Germania sa transformat în cele din urmă în ceea ce știm ca Pomul de Crăciun. Creștinii germani au adoptat tradiția de a aduce în casă coniferele și de a le împodobi cu mere, pentru a simboliza Grădina Edenului, precum și alte decoruri comestibile, cum ar fi nuci și biscuiți. În cele din urmă au fost adăugate lumânări, îngeri și alte ornamente. Tradiția copacilor de Crăciun timpurii, cunoscuți mai înainte ca "copaci de paradis", a fost adusă cu germanii în momentul în care au început să emigreze în alte părți ale lumii. A rămas în mare parte un obicei străin în noile lor țări și nu a fost decât după aproape 300 de ani mai târziu, devenind un simbol mai universal acceptat al Crăciunului. Regina Victoria a Angliei l-a încurajat pe sotul ei, prințul Albert, să pună un copac în palat, așa cum a avut el când era mic în Germania.

Holly Berry
Similar cu pini, Ilicele își păstrează strălucirea în timpul sezonului de iarnă. Este, de asemenea, o podoabă populară pentru ritualurile și sărbătorile de solstițiu de iarnă. Ilicea a fost considerată planta sacră a lui Saturn, Zeul agriculturii și timpului din Roma antică.
Vâscul a fost o altă plantă sacră pentru druizii din antichitate. Ei credeau că i-ar putea proteja împotriva tunetelor, a fulgerelor și a altor rele. Tăierea vâscului din pădure a fost un eveniment sacru făcut de preoții druizi. Celtele celtice credeau că are mari puteri vindecătoare, de fapt, cuvântul vâsc în limba antică celtică înseamnă "totul vindecă". A devenit un simbol universal al protecției și al
norocului pentru oricine ar putea să o posede.
Tradiția modernă a sărutării sub vâsc ar fi putut fi transmisă din mitul nordic al lui Frigga, zeița dragostei. Frigga era mama lui Balder, Zeul soarelui de vară. Povestea spune că, după ce Balder a avut un vis despre moartea sa, Frigga a devenit atât de înspăimântată încât s-a dus la fiecare element, plantă și animal de pe pământ și le-a cerut să facă o promisiune să nu-i facă rău fiului ei. Dar Loki și-a dat seama că uitase de vâscâiul inferior, și astfel a modela o săgeată cu ea pe vârf. El ia dat-o zeului de iarnă, Hoder, care la împușcat pe Balder în inimă. Frigga a plâns cu atâta amărăciune încât lacrimile ei au devenit fructe de pădure albe și, în cele din urmă, dragostea ei l-a restaurat. Era atât de copleșită de bucuria de a se întoarce, încât a sărutat pe oricine a trecut sub copacul în care creșteau boabele.

Petale festive!
Deși plantele Poinsettia fac floare, florile roșii sunt de fapt frunze colorate numite bracte. Cynthia, micile adunături de flori roșii, galbene și verzi se găsesc în centrul înconjurate de brățările roșii., Pentru o alternativă festivă, încercați Amaryllis. Forma petalelor reflectă frunzele în formă de stea și soiurile de roșu și alb profund îl fac o piesă centrală perfectă pentru afișarea în vacanță.

Trandafirul Craciunului
Trandafirul Crăciunului, numele reieșind din faptul că este capabil să înflorească în timpul iernii și are un mit de vacanță similar cu cel al pointistei. Nativ în Europa și Asia de Vest, povestea spune că o tânără păstoră a strigat pentru că nu avea nimic de oferit copilului. Un înger a apărut și a înlăturat zăpada de pe pământ pentru a descoperi florile perfecte ale Helleborus care străluceau dedesubt.
Aceste flori sunt extrem de rezistente și continuă să înflorească pe parcursul iernii și primăverii timpurii. Cu o varietate de culori din fildeș și vinete, helleborus este o alegere excelentă atât pentru stilurile clasice, cât și pentru cele moderne.