Gabi blog

Gabi Blog

Salut,

Sunt Gabi! Lucrez în domeniul comercializării florilor din 1996. Prin mâinile mele au trecut peste 1200 de tiruri pline de flori sau, mai precis, peste 50 de milioane de flori. Prin orele petrecute muncind din greu, mi-a înflorit dragostea pentru acest domeniu de aceea, și în prezent fac același lucru.

Piața de comercializare a florilor a evoluat spectaculos comparativ cu anii trecuți, soiurile de flori înmulțindu-se cu fiecare an. Consider că piața a evoluat cu diversificarea sortimentelor de flori. Mult mai multe varietăți și tipuri de flori apar în fiecare an.
La început, florile importate din Olanda erau de o calitate foarte bună, dar în ultimii ani,
importurile din Olanda, deși au crescut ca volum, au suferit din punct de vedere calitativ.

Din păcate, la momentul de față, un volum cantitativ mai mare de flori pare a fi prioritatea fermelor olandeze, acest lucru afectând calitatea florilor.
Din experiență pot să zic că cea mai comercializată floare este trandafirul. Venind vorba despre trandafiri de calitate, importurile de la fermele din Ecuador și Kenya oferă o calitate foarte bune. Consider că trandafirii din Ecuador au o singură destinație și anume buchetele de flori. Au un boboc mare și rezistent cu o paletă de culori impresionantă.

Trandafirii din Kenya se diferențiază de trandafirii din Ecuador prin faptul că pot fi folosiți atăt la buchete cât și la aranjamente florale. Bobocul are o rezistență, înăltime și mărime impresionantă.
Personal, recomand trandafirii din Kenya și Ecuador pentru varietatea și utilitatea oferită la un cost acceptabil. Un avantaj al acestor trandafiri este rezistența, acest lucru le conferindu-le o durată de viață mult mai lungă decât trandafirii din Olanda.
Calitatea florilor este o investiție pe termen lung, care necesită o răbdare deosebită ce va fi răsplătită prin satisfacția clienților. Eventual clienții vor învăța să facă diferența dintre florile de calitate, care țin mult, și cele ce se ofilesc ziua următoare. Ei vor înțelege că florile de calitate merită prețul plătit.

Orice floare trebuie respectată din momentul în care a fost achiziționtă și până la momentul vânzării.
Transportarea cu grijă a florilor este essențială în păstrarea calității florii. O floare trebuie maipulată și păstrată corespunzător într-un mediu și la o temperatură adecvată.

Nerespectarea unor condiții adecvate de întreținere și transport a florilor poate avea ca și consecintă scurtarea drastică a vieții acestora, florile având în general o viață de la 21 de zile de momentul recoltării.
De aceea, recomand ca în zilele toride, aprovizionarea să se facă dimineața devreme sau seara pe răcoare. Temperatura din florărie trebuie să fie ținută la maxim 16 grade.

Folosirea de produse specifice îngrijirii florilor este recomandată. Schimbarea apei zilnic este extrem de importantă. Recomand a se pune un strop de clor în apă pentru a împiedica înmulțirea bacteriilor. Frunzele florilor nu trebuie să stea niciodată în apă. Aprovizionarea de 2 ori pe săptămână cu flori asigură florilor necesarul permanent de flori proaspete.
Pentru cele mai bune rezultate, pe lângă trandafiri care sunt un produs annual, vă recomand aprovizionarea cu flori de sezon. În felul acesta beneficiați de florilor de o calitate superioara la un preț acceptabil.
Nu recomand să cumpăraț, bujori în octombrie sau liliac în august deoarce veți plăti un preț de extra sezon, iar calitatea florilor nu va fi aceași.

Modalitatea de a achiziționa flori a evoluat mult în ultimii ani. Numărul de depozite care vând flori en gross și care oferă posibilitatea de a achiziționa online a crescut simpțitor.
Vă recomand acestă metodă, decizia de a cumpăra un tip anume de flori și prețul la care doriți să cumpărați vă aparține deplin. Aveți la dispoziție toată gama și varietatea de produse de care aveți nevoie.
Acestea sunt informațiile pe care pot să vi le pun la dispoziție împreună cu părerile și sfaturile mele personale pe care le-am acumulat peste 20 de ani de activitate în acest domeniu.
Pentru mai multe informații și sugestii vă recomand să citiți articolele pe care vi le pregătesc săptămânal în acest blog.


Cu drag,
Gabi