Trucuri pentru un aranjament perfect />

14.02.2019

Anumite tehnici pot fi folosite în pregatirea și construirea unui aranjament de flori, indiferent de marimea și conținutul acesteia. Daca doresti ca aranjamentele tale sa dureze, florile trebuie sa fie condiționate corespunzator de îndata ce le aduci in atelierul tau. Odata ce esti gata sa crezi un aranjament, exista cațiva pasi de bază care te vor ajuta sa-ti realizezi viziunea.

Hidratare intensa

Ingredientul cheie pentru o intretinere florala buna este apa. Ofera multa apa si asigurate ca florile sunt pregatite pentru a absorbi cat mai mult posibil. Recomand folosirea hranei pentru flori. Indiferent de unde iei florile, de la un depozti de flori sau din gradina proprie, obligatoriu sa ai cu tine o galeata cu apa.

Cand planifici un eveniment, este bine sa lasi florile sa stea peste noapte intr-un loc racoros, astfel incat acestea sa se acomodeze cu mediul inconjurator și sa absoarba cat mai multa apa. In felul acesta, ele vor fi mai putin traumatizate si se vor deschide exact cum trebuie.


Se taie, si se taie din nou

Taie tulipa imediat ce le-ai adus in atelierul tau, si taiele din nou inainte de a le pune in recipientele dedicate. Cel mai bine este sa tai pe diagonala, care expune mai mult tulpina la apa. Ramurile sau tulpinile lemnoase trebuie sa fie transversale cu un X la partea inferioara pentru a permite cat mai mult absortia apei (daca acestea sunt înguste, o singura taietura). Când pregatesti zambile, lalele, iris sau alti bulbi, asigurate ca tai secțiunea alba tare in partea inferioara a tijei, astfel incat apa sa poata fi mai ușor absorbita. Așeaza tulpina in apa rece dupa taiere. Pentru maci, arde tulpina cu un chibrit sau cu o brichetă. Macii rezista mult mai mult în apa daca capetele sunt sigilate. Elimina frunzele în exces. Frunzele adesea absorb apa, asa ca daca nu vor avea un rol decorativ in aranjamentul tau, eliminale. De asemenea, indeparteaza toate frunzele care pot cadea sub nivelul apei, astfel incat apa sa se pastreze cat mai fresh.

Pregateste recipientele pentru flori

Umple recipientele trei sferturi pline cu apa rece și incepe sa pui florile. Daca doresti sa fortezi inforirea bobocilor, astfel încat acestea sa se deschida complet și mai repede, utilizeaza apa calduta. Apa calda este potrivita pentru trandafiri, bujori, crini sau flori cu tulipini lemnoase.

Nu te grabi cand aranjezi

Aceasta este partea distractiva! Daca nu obti aspectul dorit, incepe din nou.

Lasa frumusetea florilor sa te ghideze.

Taie pentru a se potrivi

De regula, cea mai inalta ramura sau tulpina de flori ar trebui sa fie de aproximativ o data si jumatate inaltimii vasului pe care il folosesti. Acestea fiind spuse, aceasta este o regula care este facuta pentru a fi incalcata. O sa fi uimit daca tai o tulpina de flori la 3 sau 4 centimetri, si o plasezi (florile scurte - sau fructe de padure) de-a lungul marginii vasului. Aceasta rupe linia vasului și creeaza un efect mai picant.

Aranjeaza în ordinea dimensiunilor

Lucreaza de la mare la mic. Ancoreaza ramurile mari intr-un strat de baza, apoi pozitioneaza florile prin plasarea tulpinilor in locul destinat. Daca aranjamentul tau trebuie sa fie vazut din toate partile, florile inalte trebuie plasate astfel incat sa poata fi vazute din orice unghi. Daca aranjamentul tau trebuie sa fie amplasat pe un perete, nu pune florile importante in spate, unde nu vor fi vazute.


Respectați regula de trei

In latina se spune - omne trium perfectum - "tot ce vine in trei este perfect" – si  este o importanta mantra florala. Un aranjament de trei arata mai natural și mai puțin forțat. Grupeaza trei ghivece de orhidee, de exemplu, sau trei bulbi de amaryllis, sau trei vase mici pe un pervaz. Poti aplica aceeași regula atunci cand construiesti un aranjament. Taie florile mici in grupuri de cate trei sau cinci - astfel incat sa faca o impresie puternica și creeaza un echilibru de simetrie și asimetrie.

Ajustarea precisa a  florilor

Editeaza fara mila. Florile sunt frumoase, dar nu sunt perfecte. Ia in considerare fiecare ramura si tulpina, si cauta modalitati de a imbunatati aspectul. De exemplu, elimina mugurii care diminueaza impactul unei singure flori. Elimina petalele din exterior care sunt mai putin perfecte. Deseori, ramurile mari necesita subtiere, fie de flori estompate, fie de crengi goale. Ca un sculptor, incearca sa indepartezi tot ce impiedica impactul vizual.

Sper ca ti-au fost de folos sfaturile mele, revin cu noutati si ganduri bune in curand,

Cu drag,

Gabi